• Facebookpagina voor scholen

  18/02/2015
 • Met een Facebookpagina voor scholen of klassen kunt u zich profileren naar ouders en leerlingen. U kunt actuele info en foto’s plaatsen van projecten binnen de school of klas.
  Naast de bestaande school website kan een Facebookpagina een waardevolle aanvulling zijn. Leerlingen en ouders kunnen reageren op de inhoud. Bedenk van tevoren goed wie de Facebookpagina gaat beheren. Wie monitort de reacties van leerlingen en ouders? De Facebookpagina is tenslotte het visitekaartje van uw school of klas. Lees ook de tips in het artikel: Help, wat moet ik als school met facebook?

 • Kies het juiste profiel voor uw Facebookpagina

  In het artikel Facebook bedrijfspagina maken met het juiste profiel staat beschreven waarom u met een zakelijk profiel moet werken. Start vanuit een persoonlijk profiel. Klik op de pijl in de blauwe bovenbalk en kies voor Pagina Maken.

 • Op zoek naar een goede Webdesigner die tevens iCoach is?

  Sabine werkt snel, ze kan goed luisteren, ze coacht haar klant bij het opzetten van een website. Ze maakt vaste (prijs)afspraken, ze helpt klanten 24/7, ze houdt van schrijven ze is geïnteresseerd in mensen en houdt van tevreden klanten.

 • U krijgt een overzicht van de beschikbare profielen. Kies voor Lokaal bedrijf of lokale plaats

 • Kies voor de categorie School
  Vul de naam en het adres in van de school of klas.
  Typ de plaatsnaam in en let erop dat de spelling overeenkomt met de database gegevens van Facebook. Wanneer u dat goed hebt gedaan ziet u een notatie die lijkt op de plaatsnaam beschrijving van de afbeelding.
  Zo ontstaat een koppeling tussen Maps van de zoekmachine Bing: uw locatie is zichtbaar op de kaart.

 • Vul de postcode en het telefoonnummer in en accepteer de voorwaarden. Klik op de knop Aan de slag

  Ga verder met het instellen van het profiel. Probeer zoveel mogelijk beschrijvende categorieën te ‘matchen’ in het tekstvak. Dit verhoogt de vindbaarheid van de Facebookpagina.

 • Beschrijf de missie en visie van de school of klas in het tekstvak eronder

  Vul de url van de school website in.

  Kies een uniek Facebook-webadres: mijn ervaring is dat dit vaak niet lukt.
  Tip: laat het tekstvak leeg en maak later de aanpassing. Lees hierover het artikel: Facebook Gebruikersnaam instellen

 • De laatste vraag is belangrijk: bent u de officiële vertegenwoordiger van de organisatie?

  Het is niet toegestaan om een bedrijfspagina aan te maken als men niet de officiële vertegenwoordiger is van het bedrijf. Is er sprake van ‘een schending of inbreuk op uw rechten’ dan kunt u dat melden bij Facebook.
  Klik op Informatie opslaan

 • Kies een representatieve afbeelding voor de profielfoto. Klik op de knop Uploaden vanaf computer om de foto in de bibliotheek van uw computer te selecteren en te up-loaden.

  Klik op de knop Volgende

 • In het volgende scherm Toevoegen aan Favorieten kunt u ervoor kiezen om een Favoriet te maken van de Facebookpagina. Zo kunt u de pagina snel terugvinden. U kunt deze stap ook Overslaan

  Daarna volgt het tabblad Bereik meer mensen. De inhoud is nogal commercieel. Deze pagina kunt u Overslaan

  Nu ziet u de nieuw gemaakte Facebookpagina. Klik op Een omslag toevoegen om een mooie foto als achtergrond bij de profielfoto te plaatsen.